Stijging kosten openbaar vervoer

Uit onderzoek blijkt dat de kosten van het openbaar vervoer een grotere stijging hebben dan de kosten die we kwijt zij voor de auto. In tien jaar stegen de kosten voor het openbaar verover met 30 procent. Ook de kosten voor het rijden van een auto steeg ten opzichte van tien jaar geleden, maar minder dan de kosten voor het openbaar vervoer. De auto voor het rijden van een auto steeg met 15 procent ten opzichte van tien jaar eerder.

Jezelf vervoeren door middel van het openbaar vervoer wordt steeds populairder. Mede door bewustwording van het milieu, besluiten veel mensen onder andere naar het werk te gaan met het openbaar vervoer. Onder het openbaar vervoer valt reizen met de train, bus, metro, tram en taxi. Mensen besluiten tegenwoordig om eerder met het openbaar vervoer naar bijvoorbeeld het werk te gaan. De prijsstijging van het personenvervoer was in 2019 zelfs de grootste van Europa.

Uiteraard komen er ook kosten kijken bij het rijden van een eigen auto. Denk hierbij aan kosten voor het onderhoud, de brandstof of parkeren. Daarnaast kun je natuurlijk de pech hebben dat je lang in de file staat. Behalve dat je met het openbaar vervoer vertraging kunt hebben, zul je niet in de file staan.