Werkdruk stijgt

Nederlandse medewerkers zijn wel tevreden, maar dat betekent niet dat ze hun als onbezorgd zien. Vooral de stijgende werkdruk geeft hen een rede tot zorgen. Dat blijkt uit onderzoek, waartoe CNV de opdracht gaf.

De laatste jaren krijgen Nederlandse medewerkers het steeds drukker. Een burn-out is een veelvoorkomend probleem. Ook onder jongeren. Een groot deel van de Nederlandse medewerkers ervaart een grote werkdruk. Dit vertaald zich in hoge eisen, veel werkzaamheden en deadlines. De stijging van het aantal medewerker met een burn-out kan ook verklaar worden dat het tegenwoordig eerder sociaal geaccepteerd wordt om hier voor uit te komen. Waar het vroeger toch vaak verzwegen werd en er minder over emoties werd gepraat. Dit gebeurt in de huidige maatschappij meer.

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het van belang je om de juiste medewerkers bij je organisatie te houden. Door de toenemende hoge werkdruk kunnen medewerkers besluiten bijvoorbeeld ergens anders te gaan werken, waar de werkdruk minder hoog is. Of waar ze een betere balans kunnen vinden tussen werk en priv├ę.

Een juiste balans zoeken tussen werkzaamheden en ontspanning is hierbij van belang. Mailtjes en telefoontjes hoeven niet direct beantwoord te worden, al denken veel medewerkers dit wel. Grenzen aangeven is hierbij van belang. Om licht psychische klachten preventief tegen te gaan, wordt e-health ingezet. E-health is een laagdrempelige manier om bij te dragen aan de GGZ in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *